Wij zorgen voor morgen

Zorgen voor een succesvolle start

We hopen dat je een geweldige zomer hebt gehad!

De vakantie was het perfecte moment om te ontspannen. We hebben genoten van rustige momenten, ons hoofd leeg gemaakt en veel plezier gehad met onze dierbaren.

Vakantie biedt ook de kans om een stapje terug te nemen uit ons dagelijkse leven. We laten de mentale druk een paar weken los en dat voelt echt verfrissend! Vakantie biedt ook de mogelijkheid om onze dagelijkse verplichtingen even te vergeten, krijgen we de ruimte om nieuwe uitdagingen te ontdekken, doelen te stellen en te voorkomen dat we terugvallen in oude gewoonten.

Graag delen we enkele tips om de voordelen van de zomer vast te houden en verder te profiteren van deze verfrissende periode.

Een paar technieken voor een succesvolle terug-naar-werktijd :

  • Tip 1:
    Roep drie prettige momenten van de dag of zelfs van de week in herinnering. Het doel is om te beseffen dat kleine dingen ons gelukkig kunnen maken.
  • Tip 2:
    Wat als we besluiten om deel te nemen aan een netwerk of vereniging? We willen een beetje van onze tijd geven om onze vaardigheden door te geven, een gemeenschappelijke kwestie te bespreken, enz. Kortom, er is geen tekort aan mogelijkheden! Dus of het nu in een professionele of persoonlijke context is, laten we betrokken raken en lid worden van een collectief!
  • Tip 3: het Strike Team
    Leer je collega’s eens op een andere manier kennen: een afterwork, een cultureel uitje, een gezamenlijke sportieve doelstelling,… Deze momenten van samenhorigheid versterken de teamgeest en je leert elkaar beter kennen. Net als Precura, dat gezellige bijeenkomsten voor collega’s organiseert, versterken deze momenten van ontspanning de teamgeest en bevorderen ze de samenwerking bij het werken in groepen.

Bron : vrije vertaling van “8 astuces pour une rentrée réussie” – RH Performances

Heb je ooit gehoord van “Generatiemanagement” ?

Intergenerationeel management is een actueel thema dat bedrijven uitdaagt om generaties succesvol te laten samenwerken. Zoals de Britse schrijver-journalist George Orwell treffend opmerkte: “Elke generatie denkt dat ze slimmer is dan de vorige en wijzer dan de volgende.”

Maar wat houdt intergenerationeel management precies in? Het is de kunst om werknemers van verschillende generaties effectief te laten samenwerken door zowel hun verschillen als hun gemeenschappelijke punten te benutten. Voor bedrijven wordt dit steeds belangrijker. Het negeren van deze uitdaging kan leiden tot problemen. Het doel is om dagelijks met diverse generaties om te gaan, hun sterke punten te benutten en hun complementaire vaardigheden te integreren om elke uitdaging succesvol aan te gaan.

Misschien is het tijd om ons te richten op karakter en persoonlijkheid in plaats van alleen generatieverschillen. Door te focussen op de meest flexibele profielen om de minder aangepaste te ondersteunen, kunnen we efficiënter samenwerken. Laten we teruggaan naar de basis, het eenvoudig houden en ons gezond verstand gebruiken.
Bron : vrije vertaling van : “Le management des générations différentes en entreprise” (rhperformances.fr)