Wij zorgen voor morgen

Precura luistert, ontdek hoe in onze laatste nieuwsbrief

Minder kans op kanker met 12 goede voornemens

Volgens de Stichting tegen Kanker krijgt ongeveer één op de drie mannen en één op de vier vrouwen in ons land nog voor hun 75ste verjaardag kanker. Is die diagnose onvermijdelijk? Of kunnen we ons risico op kanker verlagen? Het antwoord is natuurlijk genuanceerd, maar er zijn wel degelijk zaken die je zelf in de hand hebt, aldus de wetenschap. We kunnen door de groeiende kennis ongeveer 1/3 van de nieuwe kankergevallen voorkomen. Er een gezonde levensstijl op nahouden is geen absolute garantie om kanker te voorkomen, maar verhoogt wel onze kansen op een lang en gezond leven. Hoe meer je beweegt, hoe kleiner het risico op heel wat chronische ziekten, waaronder enkele kankers. Makkelijker gezegd dan gedaan? Niet echt! Aan een zittend leven valt eenvoudig een mouw te passen.

Maar hoe begint u daaraan? Klik op deze link en ontdek enkele goede voornemens voor dit jaar!

Toename burnouts

De laatste tijd is er in de media veel aandacht besteed aan de toename van burnout en psychische klachten. Veel berichten wijzen op de stijgende werkdruk, de balans tussen werk en privéleven, en de impact van digitale technologieën als belangrijke factoren die bijdragen aan deze problemen. Daarnaast speelt de nasleep van de COVID-19-pandemie een rol, waarbij veel mensen te maken hebben gehad met verhoogde stress, onzekerheid en isolatie. Dit heeft geleid tot een verhoogd bewustzijn en een dringende roep om betere ondersteuning en preventieve maatregelen voor mentale gezondheid. Voor wie worstelt met dergelijke klachten en behoefte heeft aan een luisterend oor: Precura biedt zijn verzekerden de hulplijn Rehalto Luistert aan. Dit is een vertrouwelijke anonieme telefonische psychologische ondersteuning die 24/7 bereikbaar is via het gratis nummer 0800 32 151.

Precura samen met WeCoach aanwezig op de Advocatenrun

Op zaterdag 1 juni 2024 verwelkomen wij u als advocaat en uw gezin voor een onvergetelijke dag vol sport, plezier en gezonde competitie in het adembenemende domein Puyenbroeck in Wachtbeke. Met zijn weelderige landschap van vijftig hectare biedt dit domein een perfecte mix van natuurlijke schoonheid en avontuurlijke mogelijkheden. Of u nu wil lopen, fietsen, of wandelen, domein Puyenbroeck heeft voor ieder wat wils. Inschrijven kan nog tot en met 26 mei 2024 via onderstaande link -> https://www.ordevanvlaamsebalies.be/nl/advocatenrun